ЛЕПА АКЦИЈА У ТЕШКОМ ВРЕМЕНУ

Ученици основне школе ВЕРА БЛАГОЈЕВИЋ у Бањи Ковиљачи желели су да се нађу међу покретачима филма ОТАЦ.

 

Пре нешто више од месец дана ђаци ОШ “Вера Благојевић” у Бањи Ковиљачи у разговору са својим вероучитељем Драганом дошли су на идеју да се нађу међу покретачима снимања првог играног филма о Светом Сави. Охрабрени и, по речима њиховог вероучитеља, духовно зрели, ученици ове школе у Подрињу допринели су својим скромним прилозима снимању филма о српском заштитнику и просветитељу.

Направили су кутију за прилоге, облепили је првим промотивним плакатима филма и ставили је у хол школе. У пролазу стављао је у кутију колико ко жели. Акција је прекинута пре предвиђеног завршетка због тужних догађаја у Србији којима смо сви били сведоци. 

О њиховој жељи да у будућности активно учествују у духовној обнови српског народа говори и дирљива порука коју су послали заједно са својим прилогом.: “Мислили смо да је могло и више, али нас је омело и ово што се догађа са нашом земљом ових дана. Активности на прикупљању средстава смо преусмерили на другу страну. Међу ученицима има и оних којима су куће биле поплављене..”

 

 

И деца и њихов вероучитељ верују да ће филм ОТАЦ бити један од камена темељаца духовне обнове српког народа.