СПОРТСКЕ ЗВЕЗДЕ СЕ УКЉУЧУЈУ У ПОДРШКУ

Чувени српски кошаркаши, Владе Дивац и Владимир Радмановић, укључили су се у подршку снимању филма о светим оцима Србије

 

Владе Дивац и Владимир Радмановић, чувени српски кошаркаши који су направили успешне каријере играјући и у најјачој светској кошаркашкој лиги, посетили су просторије првих копродуцената филма ОТАЦ, Фондације Наслеђе Отаца и продукцијске куће Опет&Опет. У пријатељском разговору, продукцијски тим филма упознао је госте, националне јунаке великих спортских победа, докле су стигле припреме за снимање играног филма о светим оцима Србије.

Дивац и Радмановић показали су искрено интересовање и понудили своју подршку целом пројекту. Домаћинима сусрета  је посебно било важно америчко искуство великих спортских асова, па су тражили и савете  за успешну комуникацију са одређеним филмским ствараоцима и глумцима из Америке, као и за успостављања контакта са Србима у америчком расејању.

На констатацију како  је филм ОТАЦ неопходан српском народу да бисмо могли да се тргнемо из безнађа, да се вратимо коренима и пронађемо изгубљену наду у будућност, Дивац је рекао да је много важније да уз помоћ Светог Саве стекнемо веру. Вера је активнија и води промени. Сама нада не би била довољно. Могла би да остави људе у пасивности, а нама је потребна велика активност како бисмо се покренули на боље. Са вером се много тога може.

Увек инспиративни као пример на спортском терену, кошаркашки асови здушно су прихватили да буду пример и свим будућим покретачима филма драгоценог за враћање здраве српске самосвести.  Јер само широк круг покретача може да омогући достојно остваривање  истинског националног пројекта. Формирање савета филма Отац од оних Срба који су постали пример многима, помоћи ће дуго очекиваном филмском сусрету са највећим примером за све Србе – са Светим Савом.