ВИТОРИО СТОРАРО ПРИДРУЖИО СЕ ЕКИПИ ФИЛМА ОТАЦ

Један од највећих светских директора фотографије, троструки добитник Оскара, Виторио Стораро прикључио се екипи филма ОТАЦ
Италијански директор фотографије, кога многи сврставају међу десет највећих у историји филма, пошто је прочитао сценарио и упознао се са пројектом филма ОТАЦ, изразио је своју спремност да заузме место у ауторском тиму. Жива легенда светске кинематографије, добитник чак три Оскара за најбољу фотографију ( за филмове "Апокалипса сада" Френсиса Форда Кополе, "Црвени", Ворена Битија, "Последњи кинески цар" Бернарда Бертолучија) и великог броја осталих највећих филмских награда, пронашао је у филму ОТАЦ нову инспирацију. 

После читања сценарија Стораро је проценио да ће му рад на овом историјском филму са духовном тематиком бити занимљив изазов.

И Стораро и продуцентски тим сматрају да жељени "превод" ликовности византијске уметности на филм може бити прави наставак његовог богатог опуса у коме су му инспирација често била дела великих сликара: Каравађа, Пјера де ла Франческе, Чимабуеа, Вермера... 

Почетак припрема за снимање биће одређен пошто се заврше договори о интернационалној копродукцији који су у току.


Више о филмографији великог ствараоца и његовом теоријском промишљању филма можете погледати на следећим интернет адресама:

 

http://www.storarovittorio.com/eng/the_life.html

http://www.imdb.com/name/nm0005886/

http://www.aureaweb.com/english/index.html