САРАДЊА СА ПРИЈАТЕЉИМА ИЗ РУСИЈЕ

Важан корак у даљем раду на филму ОТАЦ

На слици: Драган Митровски, Сергеј Шумаков, отац Андреј Сикојев и ђакон Ненад Илић

 

Представници покретача филма ОТАЦ, Драган Митровски из Берлина, члан Управног одбора Фондације Наслеђе Отаца, ђакон Ненад Илић из Београда, специјални саветник у продуцентској кући Опет&Опет и отац Андреј Сикојев из Берлина, пријатељ пројекта, боравили су 5. и 6. новембра у Москви ради разговора са могућим руским копродуцентима српског националног филмског пројекта.

Посебно плодни су били разговори са господином Сергејом Шумаковом, главним уредником телевизијског канала "Култура" и продуцентом великог броја филмова и серија познатих и српској публици, међу њима и филмова "Острво" и "Шпијун", ТВ серије о Достојевском, серије "Живот и судбина"...

С пуном свешћу о занимљивости до сада необрађиване теме о животу на Светој Гори, и то не само за публику у православним земљама, као и о могућности оригиналног приступа теми односа оца и сина, на примеру Симеона Немање и његовог сина Саве, анализиране су могућности будуће сарадње на захтевном пројекту. Прве заједничке активности у припремама филмског пројекта ОТАЦ могле би се очекивати већ до краја године.

Екипа покретача филма ОТАЦ посетила је Сретењски манастир, као и изложбу о првој руској владарској династији Рјуриковича чији је главни аутор архимандрит Тихон Шевкунов, игуман чувеног Московског манастира.


У оквиру кратке посете Москви, екипа је обишла и студије "Мосфилма" и презентовала пројекат и главном директору највећег и најстаријег руског филмског концерна господину Карену Шах-Назарову.