ПРОМОЦИЈА У ЛОНДОНУ

У Лондону 13. и 14. јуна представљен пројекат филма ОТАЦ представницима српске заједнице из Лондона и околине

 

На позив Црквене општине СПЦ у Лондону, 13. и 14. јуна ове године у салама Дома епископа Николаја, одржана је промоција пројекта филма ОТАЦ. У соботу 13. јуна ђакон Ненад Илић у име Фондације Наслеђе Отаца и продукције Опет&Опет одржао је презентацију на скупу српских удружења у Енглеској, а у недељу 14.јуна презентација је одржана после Свете Литургије у цркви Светог Саве.

Презентацији са пројекцијама  је претходило уводно излагање оца Горана Спаића, затим предавање о значају Светог Саве за очување српског националног идентитета. У препуној сали Лејди Пеџет после предавања и презентације уследио је занимљив разговор са присутним члановима српске заједнице у Енглеској. Пошто су се упознали са пројектом филма, присутни Срби и Српкиње, од којих неки живе у Лондону још од половине прошлог века изразили су своје неподељено одушевљење и спремност да помогну довршавање припрема за снимање филма.

Међу представницима српских удружења, првог дана представљања били су и председник Британско-српске привредне коморе, г. Аврам Балабановић и председник Британско-српског  лекарског удружења,  др Жика Петровић, који су посебно уочили значај пројекта и потребу да се што више Срба у пројекат укључе.