ОН-ЛАЈН ГЛАСАЊЕ ЗА УЧЕСТВОВАЊЕ ДРЖАВЕ У ФИНАНСИРАЊУ ФИЛМА ОТАЦ

ОН-ЛАЈН ГЛАСАЊЕ ЗА УЧЕСТВОВАЊЕ ДРЖАВЕ У ФИНАНСИРАЊУ ФИЛМА ОТАЦ

Екипа филма ОТАЦ искористила је предизборну атмосферу у Србији да на сајту Peticije24.com постави оригинално гласање за подршку снимању филма о Светом Сави. Позивамо вас све да допринесете својим гласом.

http://www.peticije24.com/143503

ОВОГА НЕМА НА ИЗБОРНИМ ЛИСТАМА.
Гласајте за повратак Светог Саве у Србију којој је његова помоћ сад најпотребнија!

Дајте подршку снимању играног историјског филма ОТАЦ о оцима српске цркве и државе, Светом Сави и Светом Симеону Немањи. Ако желите поделите ову објаву својим пријатељима.

Гласајте на:
http://www.peticije24.com/143503
Покажимо да је Србија пре свега за Србију!

Ако желите да се укључите својом додатном подршком међу покретаче филма посетите страницу:
http://film-otac.com/rs/
http://film-otac.com/…/%D0%B2%D0%B0%D1%88-%D0%BF%D1%80%D0%B…

Осим у годишњим школским прославама Свети Сава није присутан у Србији. Смештен је у далеку сентименталну бајковиту зону како не би могао да служи као узор. Без њега као обавезујућег узора нам је лакше, али без њега и пропадамо. А он нам је оставио пример како се спаја духовност и практичност, политика и моралност, вера и наука, непоколебљивост и дипломатија.

Свети Сава и Симеон поставили су наш идентитетски код у спајању земаљске и небеске Србије. Сваки покушај њиховог раздвајања или превласти једне над другом доводио је и доводиће Србију у тешке ситуације и поразе.

Филм ОТАЦ треба да буде поновни емотивни сусрет са харизматским младим Светим Савом и његовим искусним, остарелим оцем, великим владарем Стефаном Немањом, који је дошао да сина врати У Србију. А Србији је тад неопходна помоћ због грађанског рата који прети да је разори.

Филм ОТАЦ има подршку игумана и монаштва Манастира Хиландара, више епископа СПЦ и црквених општина, личности из јавног живота, привредника, стотина Срба из земље и света који су својим прилозима постали покретачи филма. Уз учешће тима стручних сарадника написан је сценарио, направљени први начелни договори са страним копродуцентима. Коначни избор редитеља и глумаца тек следи. Међутим, пошто се ради о великом и скупом пројекту, у правом смислу речи националном пројекту, неопходно је да се у снимање укључи и држава. Ко год био на њеном челу у тренутку кад потреба за оваквим филмским спомеником, зоном окупљања, сазри. Свети Сава је изнад свих странака.

Ваши гласови помоћи ће да се наставе разговори започети пре промене политичког и идентитетског курса садашњих српских власти. Неће један филм, па ни овако значајан довести до обнове наше пострадале земље, али извесно је да ће почетак снимања филма ОТАЦ бити знак да је коначно, после дугих година пада почела обнова Србије.

Гласајте за подршку снимању филма о нашим коренима, о оцима српске цркве и државе - гласајте за повратак Светог Саве у Србију!

Погледајте и наш предизборни спот :)

https://youtu.be/J5qdqUU-63c