Развој  и  предприпреме

У овој фази – која ће трајати током читаве 2013. године, можда и нешто дуже – ваша подршка је најдрагоценија. Могло би се рећи да је ова фаза постављање темеља нашег заједничког великог пројекта:

Фондација за за српску православну и националну културу Свети Николај Српски (линк ако може би и ту био) ради на скупљању првих прилога.

За извршну продукцију филма ангажовани су кућа ОПЕТ&ОПЕТ д.о.о. (линк ако може би и ту био)из Београда и ђакон Ненад Илић као главни сценариста.

Завршено је осмишљавање првих маркетиншких активности  и развоја пројекта на интернету.

Направљења је прва интернет презентација филма - на којој се тренутно налазите.

Ради се на упознавању шире јавности са пројектом и стицању што шире подршке. Почиње кампања у медијима као и остваривање што ширег присуства на интернету.

Врши се прикупљање донација које треба да омогуће прелаз на другу фазу и наставак сарадње са најављеним покровитељима филма.

Довршавава се сценарио. Сценаристи, заједно уз помоћ стручних сарадника из различитих области доводе сценарио до нивоа на којем ће моћи да се укључе у његову даљу обраду и режисер, арт директор, сценограф, костимограф, директор фотографије.

Прави се прецизна књига снимања, „сториборд“, као и детаљни буџет филма.

Одређује се начелна глумачка подела (уз посебне медијски обрађене аудиције за неке од главних глумаца), одређују се главни сарадници, локације, студији за снимање, потребна техника, повлачи се основна временска линија радова.

Крајем године почињу интензивнији састанци екипе снимања филма, припреме, обилазак локација, консултације у вези са израдом специјалних ефеката.

Због уштеда и припреме потребног материјала за предстојећа снимања у студију, уколико се буџет буде пунио у потребној мери током ове године извршиће се и прва снимања пејзажа Свете Горе кроз сва годишња доба.

Лето 2013 – Прво снимање пејзажа и детаља на Светој Гори.

Јесен 2013 – Друго снимање пејзажа и детаља на Светој Гори

Зима 2013/2014 – Треће снимање пејзажа и детаља на Светој Гори

Подржите филм ОТАЦ. Учествујте и ви, од самог почетка! (линк ако може бии  ту био на Ваш Прилог)

Additional information